03/01/2013

Kurt Elling és a Modern Art Orchestra

Posted by Kornel Fekete-Kovacs

0 Comments

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 2013. március 5. 19:30 – 22:00

Közreműködik: Kurt Elling – ének, Laurence Hobgood – zongora, John McLean – gitár, Clark Sommers – bőgő, Kendrick Scott – dob

Négy oktávnyi bariton hang, lélegzetelállító virtuozitás, az érzelmek legszélesebb skálája. A Grammy-díjas Kurt Elling, akit különböző zsűrik, köztük a Jazz Journalists Association és a DownBeat magazin kritikusai számtalanszor választottak az év férfihangjának, és akinek mind a kilenc korábban megjelent lemezét legalább egy Grammy-díjra jelölték, ezúttal legújabb, 1619 Broadway Songs from the Brill Buildings című albumának anyagát mutatja be kvintettjével és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra közreműködésével.

Mi szólt a Brill Buildingből az 1930-as és az 1970-es évek között? Az őspop legkedveltebb keleti parti szerzőinek, köztük a Burt Bacharach-Hal David és a Sammy Cahn-James VanHeusen párosok, Neil Diamond, Nat ’King’ Cole, Paul Simon, Johnny Mercer és Duke Ellington dalai, a swing, a rock and roll, a doo-wop legnagyobb slágerei, azok a kompozíciók, amelyeken Amerika, majd az öreg kontinens több generációja is felnőtt. Különös választás? Mindenképpen, de Ellingre éppen ez jellemző: lenyűgözően egyéni stílusával formálja saját képére mindazokat a szerzeményeket, amelyeket aligha találnák meg egyetlen albumon.

A koncert egyben lemezbemutató is, de ez esetben jóval több annál, hiszen Elling vocalese énekmódjával megismételhetetlen pillanatokat varázsol számunkra, s arról se feledkezzünk meg, hogy ezen az estén a honi zenei élet egyik legizgalmasabb, leginkább vállalkozó kedvű big bandje építi fel teljes pompájában ezt a briliáns hangépítményt.

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

They will make you think more go to this site deeply about the kind of legal education you want